28 Ekim 2016 Cuma

FERHAN HOCA'DAN LİPİDLER, ORGANİK ASİDLER ve FONKSİYONEL GRUPLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA KAĞITLARI!

Merhaba...

BAS1 için çalışma kağıdı soran arkadaşlarımız oldu, bu sene yeni bir çalışma kağıdı hazırlamadım, ancak geçtiğimiz yıllardan var olan çalışma kağıtlarını aşağıya ekledim, ilgilenen arkadaşlar indirebilir:

Yağ asidleri çalışma kağıdı

Lipidler çalışma kağıdı

Fonksiyonel gruplar çalışma kağıdı

Başarılar diliyorum.

Sevgiler

Ferhan

4 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar hocam heterosiklik ve alisiklik yapılar eski notlarda çok ayrıntılı işlenmiş fakat biz derste çok üstünde durmamıştık ezberlememize de gerek olmadığını söylemiştiniz sınava çalışırken bu durum kafamızı karıştırdı yapıları ne kadar ayrıntılı bilmemiz gerekiyor

Ferhan Sağın dedi ki...

Aynen dediğim gibi, ezberlemenize hiç gerek yok... daha önceki yıllarda tıpla ilişkisine örnek olsun diye ilaç ya da koenzim, vb. gibi karşınıza çıkacak çeşitli molekül yapıları örnek verilmişti. Ben de benzer şekilde bazı örnekler verdim, yapıyı tanıyın diye... ama ezber yok, sınavda da, hekimlik yaparken de kimse size heterosiklik yapı içeren molekülleri saydırtmayacak, sadece yapıyı bilin, özelliklerini (hidrofobik, vb.) anlayın, görünce tanıyın yeter...
Başarılar...
Ferhan Sağın

Adsız dedi ki...

Hocamm ben sizi çok seviyorum çok güzel ders anlatıyorsunuz arada klasik müzik falan açıyorsunuz ya çok iyi oluyor keşke biyokimya da siz kadar tatlı olsaydı sevgiler :)

Ferhan Sağın dedi ki...

Çok teşekkürler!!! Bir hoca için bundan daha mutlu edici bir şey yok, öğrencimin dersi anlaması, keyif alması... daha ne olsun :-)))
Sevgilerimle
Dr. Ferhan Sağın

Yorum Gönder