4 Ekim 2013 Cuma

YASEMİN HOCA'DAN AMİNOASİDLER PRATİĞİYLE İLGİLİ BİLGİ

Merhaba Arkadaşlar,

Artık pratik işleyişini öğrendiniz. Pratiğe geç kalmamanın ve önlük giymenin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz.

İkinci pratik olan amino asid pratiğinde amino asidlerin yapılarını ve yapılarında bulunan gruplara göre verdikleri tepkimeleri inceleyeceğiz. Bu pratikte 5 kısa deneyiniz yer alıyor. Lütfen bu deneyleri kendiniz de yapmaya çalışın.

Bu pratik için size “amino asidlerin yapı ve tepkimeleri-genel bilgiler” ve “amino asidlerle ilgili deneyler”in olduğu 2 sunum hazırladım. Lütfen her zaman olmasını istediğimiz gibi pratik öncesi konuyu okumuş olarak gelin.

Keyifli bir pratik olmasını umarım.
Görüşmek üzere…
Prof. Dr. Yasemin Akçay


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Pratik grupları ve hocaları hep aynı mı olacak acaba?

Ferhan Sağın dedi ki...

Kısa yanıtım: evet... Biraz daha açıklama isterseniz; masalarınızdaki grubunuz (öğrenciler) ve eğiticileriniz (uzmanlık, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz) yıl boyunca aynı şekilde kalacak. Pratik sorumlusu öğretim üyelerimiz değişiyor sadece aynı pratikte...
Sevgiler
Prof. Dr. Ferhan Sağın

Adsız dedi ki...

Hocam ben derslerde anlatılanları ayrıntılı olarak çalışmak için textbooklara bakıyorum ama bulamıyorum anlatılanları daha gelmedik mi acaba oralara?

Ferhan Sağın dedi ki...

Merhaba...

Sizlere derslerde anlatılanlar bir çok kitabın ve deneyimin harmanlanması ile ortaya çıkan bilgiler... Dolayısıyla her konuyu bir kitapta blok halinde bulamazsınız. Yine de İnsan Biyokimyası ya da Harper, Lehninger gibi kitaplarda aminoasidler, karbohidratlar ya da lipidlerle ilgili temel konuları bulup çalışabilirsiniz.

Blogun sağ alt köşesinde bulunan YARARLI WEB SİTELERİ başlığı altında da ücretsiz olarak erişebileceğiniz e-book'lar var, bu kaynaklardan da çalışabilirsiniz.

Başlangıç için önerimiz kitap satın almamanız ama kütüphanede bulunan değişik kitapları incelemeniz... Bunları ödünç alarak evde değerlendirirseniz en çok işinize yarayacak kaynağı rahatlıkla tespit edebilir ve onu satın alırsınız.

Kolay gelsin :-)

Prof. Dr. Ferhan Sağın

Adsız dedi ki...

Ödev soruları eklenmicek miydi bu konuyla ilgili

Ferhan Sağın dedi ki...

Öğretim üyeleri gerekli görürlerse sizlerden ödev sorusu hazırlamanızı isteyebiliyorlar, her pratikle ilgili ödev sorusu olmuyor. Bu pratikde de ödeviniz yok :-)
Prof. Dr. Ferhan Sağın

Yorum Gönder